Försvarsövning påverkar framkomlighet

Artikeln publicerades 27 mars 2023

Aurora 23 är en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Övningen påverkar framkomligheten på en del av våra vägar, eftersom transporter till och från övningen går genom Värmland.

Under tiden 17 april till 11 maj genomförs "Aurora 23" - en av de största försvarsövningarna i Sverige på många år. Förutom Försvarsmakten deltar flera myndigheter, regioner, kommuner och frivilligorganisationer samt ett antal nationer.

Övningen bygger på ett scenario där Sverige utsätts för ett väpnat angrepp och utspelar sig främst i norra och södra Sverige, med ungefär 26 000 deltagare från Sveriges alla förband. Övningen sker på mark, i luften och till sjöss.

Inga aktörer i Värmland deltar, men länet berörs både före och efter själva övningen eftersom transporter till och från övningen går genom länet, med start den 27 mars. Framkomligheten kan därför komma att påverkas på vissa vägsträckor. Information om när transporterna kan påverka trafiken i Värmland ges via SR P4 Värmland och Trafikverket.

Mer information:

Hjälpte informationen på sidan dig?