2020-02-11

Följer utvecklingen kring Corona

Länsstyrelserna följer utvecklingen kring Coronaviruset 2019-nCoV, som hittills smittat 40 500 personer, merparten i Hubeiprovinsen i Kina. Enstaka fall har upptäckts i Europa, men idag finns inga smittade i Sverige. Viruset har blivit klassat som samhällsfarlig sjukdom utifrån smittskyddslagen och UD avråder från icke-nödvändiga resor till provinsen Hubei.

Folkhälsomyndigheten bedömer risken för att smittan ska spridas i det svenska samhället som mycket låg, men har tagit fram informationsblad på svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till resenärer som varit i områden där det nya coronaviruset sprids. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns också mycket information om Coronavirusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Även webbplatsen Krisnformation.se har samlad informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från myndigheter om viruset, liksom WHOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (på engelska).

rönnbär i frost

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-02-11