2020-12-18

En stark vädjan till dig som tänkt ta hem din anhörige på besök

Från verksamheten Vård och omsorg kommer en stark vädjan till dig som är anhörig till någon som bor på kommunens äldreboende och vill ta hem honom/henne under jul och nyår. Snälla, tänk efter en extra gång.

Hyresgäster på äldreboende som åker hem till närstående på besök måste provtas för covid-19 vid två tillfällen, efter att de har kommit tillbaka till sitt boende. I väntan på båda provsvaren måste hyresgästen hållas i karantän inne i sin lägenhet. I normala fall tar det cirka fem dagar att få båda provsvaren. Under storhelgerna kan det ta ännu längre tid, vilket innebär drygt en vecka i karantän.

Ett besök utanför boendet innebär alltså att hyresgästen kommer att få tillbringa en stor del av jul- och nyårshelgerna i ensamhet, vilket vi helst vill undvika.

Vi förstår att saknaden och längtan efter att umgås med de vi håller kära är extra stor i år. Vi vädjar dock om att tänka efter en extra gång och om möjligt låta era äldre fira en fin jul och nyår på sitt boende och istället mötas digitalt – just denna jul.

personer som håller hand

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-12-18