Lyssna på sidan Lyssna
2018-02-07

Drömsommarjobb även i år!

Drömsommarjobbet i Arvika kan bli ditt! För andra året är Arvika kommun med i Region Värmlands projekt ”Drömsommarjobbet”. Drömsommarjobbet riktar sig till unga i årskurs 9 eller årskurs ett eller två på gymnasiet som får möjlighet att arbeta med sina intressen - dans, film, arrangörskap, slöjd och keramik - och utvecklas tillsammans med professionella handledare. Tanken är att sommarjobbet ska ge unga människor en inblick i hur det är att arbeta med kultur.

Under den sista veckan av de fyra Drömsommarjobbsveckorna blir det aktiviteter ute på stan som föreställningar, utställningar, workshop och annat, där ungdomar från alla sommarjobbsgrupperna deltar.

Region Värmland har sedan 1999 arbetat med sommarjobb - Drömsommarjobbet - för gymnasieungdomar med intresse för dans och film. 2015 kom slöjd och arrangörskap med i verksamheten. Slöjden - med inriktning keramik - kommer i år att fokusera på brukskeramik och hållbarhet.

- ”Förra årets Drömsommarjobb - inriktning slöjd i Arvika blev väldigt lyckat och uppskattat och vi fortsätter därför under sommaren 2018. Ungdomar i Arvika och andra Värmlandskommuner ges möjlighet till ett kreativt drömsommarjobb där kopplingen till Arvikas mångåriga slöjd- och hantverkstraditioner kommer i fokus”, säger kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten, Arvika kommun.

Totalt finns ett drygt tjugotal platser i Värmland för ”drömsommarjobbare” varav sex för slöjdinriktningen. Sommarjobbarna väljs ut efter intervjuer och audition.

Ansökan till Drömsommarjobbet 2018 görs senast 4 mars hos Region Värmland.

Mer information: http://www.regionvarmland.se/kultur/barn-unga/dromsommarjobbet/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

skylt drömsommarjobb

Sidansvarig:

Eriqa Lindsten

Sidan uppdaterad: 2018-02-07