2020-12-03

Distansundervisning i gymnasiet igen

Idag meddelade statsminister Stefan Löfven att distansundervisning återinförs för alla svenska gymnasier från måndag 7 december till och med den 6 januari.

Syftet med distansundervisningen är att minimera smittspridningen och därför är det viktigt att du som elev stannar hemma och jobbar med dina studier därifrån och undviker att uppehålla dig på andra ställen. Förhoppningen är att detta kommer leda till minskad smittspridning, så att gymnasiet kan bedriva vanlig verksamhet till vårterminens start.

Att utbildningarna bedrivs på distans innebär inte att man är ledig från skolan, utan att man fortsätter sina studier hemifrån. Detaljerad information om hur det praktiskt kommer att gå till meddelas till berörda elever och vårdnadshavare från skolan.

Det kommer att fungera lite olika på Solbergagymnasiet och Taserudsgymnaiset, då praktiska moment och prov gör att vissa program kommer ha behov av att vara i skolan. Grundtanken är distansstudier, men elever i behov av stöd i undervisningen kommer att få komma till skolan.

händer på bärbardator

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-12-03