2021-01-08

Delvis distansundervisning årskurs 7-8

Arvika kommun har beslutat att årskurs 7-8 på Centralskolan och Kyrkebyskolan, från och med måndag den 11 januari till och med den 24 januari, övergår till delvis distansundervisning. Motivet till beslutet är att motverka trängsel i skolans lokaler, för att på så sätt minska risken för smittspridning. 

Årskurs 9 fortsätter med studier på plats i skolan. Anledningen till att årskurs 9 har studier på plats i skolan att de ska få bästa möjliga förutsättningar för de vidare studierna som väntar efter årskurs 9.

Elever i grundsärskolan är undantagna distansundervisningen. Elever i behov av särskilt stöd kommer att ha möjlighet att få undervisning på skolan, detta görs i samråd med skolan.

Vecka 2
Årskurs 7: Distansundervisning måndag, onsdag och fredag enligt schema. Tisdag och torsdag undervisning på plats i skolan.
Årskurs 8: Distansundervisning tisdag och torsdag enligt schema. Måndag, onsdag och fredag undervisning på plats i skolan.

Vecka 3
Årskurs 7: Distansundervisning tisdag och torsdag enligt schema. Måndag, onsdag och fredag undervisning på plats i skolan.
Årskurs 8: Distansundervisning måndag, onsdag och fredag enligt schema. Tisdag och torsdag undervisning på plats i skolan. 

Vid distansundervisning kommer lärare bjuda in elever till ett Google Meet. Elever som inte har med sina datorer hem är välkomna att hämta dem i skolan på måndag.

Det finns möjlighet för elever som vill att äta lunch att göra det på sin ordinarie skola.

Mer information till vårdnadshavare finns på Edwise. Om du som vårdnadshavare eller elev har frågor kan du vända dig till din mentor eller rektor på din skola.

Arvika kommun följer fortsatt utvecklingen av smittspridningen. Du hittar mer information om anpassningar i verksamheter på webbplatsen.

händer skriver på laptop

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-01-08