Lyssna på sidan Lyssna
2018-04-09

Bredbandsstrategi klar för 2018-2020

År 2020 ska alla hushåll, verksamheter och skolor i Arvika kommun ha tillgång till bredband - liksom alla brukare i hemtjänst som har förutsättningar för digitala tjänster! Det är målet i Arvika kommuns bredbandsstrategi 2018-2020PDF som antogs av Kommunstyrelsen den 9 april. Strategin tas slutligen av Kommunfullmäktige i april.

Idag efterfrågar konsumenterna bredband i första hand för spel, sociala medier och underhållning, men inom en snar framtid kommer kommuninvånarna att använda bredband även för hemsjukvård, hemtjänst, utbildning och andra samhällstjänster. För företag, ideell sektor och offentlig verksamhet blir tillgång till bredband en viktig faktor. Bredband är en förutsättning för utveckling och digitalisering av samhället och för att ge individer, företag och samhället lika förutsättningar.

Grunden för bredbandsbyggandet i Arvika kommun är öppna nät, dialog och samverkan, liksom bidrag i olika former; från Region Värmland, länsstyrelsen, Tillväxtverket och Jordbruksverket.

Arvika Kommunnäts utbyggnad

Arvika kommun har genom det helägda bolaget Arvika Kommunnät AB en stor del av anslutningarna inom kommunen, men det finns också privata aktörer.

Styrelsen för Arvika Kommunnät AB har spikat utbyggnadsplanerna för de kommande åren - mer information om detta finns i bolagets nyhetsbrev nr 1/2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ethernetkabel

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-04-09