2020-10-26

Biblioteket stänger för hyllbyte

Biblioteket i Arvika har funnits på Kyrkogatan i snart 35 år och samma hyllor har varit med sedan start. Nu är tiden kommen för att byta ut hyllorna. Under hyllbytet, som pågår måndagen den 2 november till och med lördagen den 5 december, kommer biblioteket att vara stängt. Ett tillfälligt bibliotek med begränsad service kommer finnas på nedre plan den 2-27 november.

- De nya hyllorna kommer se annorlunda ut och bidra till en modern och tillgänglig miljö fylld av inspiration, berättar bibliotekschef Ulrika Svensson. Det blir låga vita hyllor och stora ekhyllor i olika höjder.

- Småbarnsavdelningen blir lekfull och färgglad, barnavdelningen får mysiga sitthål i bokhyllorna och ungdomarna får en egen avdelning med plats för bokläsning, avkoppling och spel. På vuxenavdelningen blir det trivsamma sittplatser bland hyllorna, en stor loungeyta, studieplatser och datorplatser. Vår förhoppning är att alla ska hitta en plats som passar ens behov, säger Ulrika.

Följ gärna biblioteket på Facebook eller Instagram (arvikabibliotek) för att se hur det nya växer fram! Nyinvigning blir det söndagen den 6 december.

Öppettider för det tillfälliga biblioteket 2-27 november: Måndagar, onsdagar och fredagar, kl 10.00-14.00. Tisdagar och torsdagar, kl 14.00-18.00.

biblioteket exteriör

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-10-26