Beställ grundskolebiljett/busskort!

Behöver ditt barn resa med linjetrafik - buss eller tåg - till och från skolan? Från den 1 augusti kan du som är vårdnadshavare beställa en digital grundskolebiljett alternativt ett fysiskt busskort inför läsåret 2022/2023. Detta gör du via "Mina sidor" på Värmlandstrafiks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den digitala biljetten kommer att finnas i Värmlandstrafiks app, där det också finns tidtabeller, information kring störningar och en realtidskarta (där du kan se var bussen befinner sig).

Grundskolebiljetten/busskortet börjar gälla 15 augusti.

Vem behöver ansöka om grundskolebiljett?

Vårdnadshavare till elev i förskoleklass - årskurs 3 som har ansökt om skolskjuts och får eller har fått information i beslutet att elev ska åka linjetrafik måste beställa grundskolebiljett (fysisk eller digital).

Vårdnadshavare till elev i årskurs 4-6 där elev tidigare fått skolpass måste beställa grundskolebiljett.

Vårdnadshavare till elev på högstadiet som har mer än 5 km mellan bostad och skola måste beställa sin grundskolebiljett.

Det är bara elever som åker med linjetrafik som behöver beställa grundskolebiljett. Linjetrafik eller kollektivtrafik är de bussar och tåg som går enligt Värmlandstrafiks fastställda tidtabell. De elever som åker med skolbussar, det vill säga kommunens upphandlade turer som går direkt till och från respektive skola, behöver inte beställa grundskolebiljett.

Mer information om skolskjuts finns på webbplatsen. Öppnas i nytt fönster.

kille visar digital biljett för bussschafför

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-07-27