Lyssna på sidan Lyssna
2019-05-14

Besked om matsal och ungdomsgård

Vid måndagens möte i Kommunstyrelsen den 13 maj fick ledamöterna en lägesrapport från projektgruppen för nya högstadieskolan. Bland annat fick ledamöterna information om att Centralskolans gamla matsal kommer att kunna stå kvar och användas under tiden som den nya matsalen byggs. Genom att inte riva gamla matsalen förrän lite senare slipper man problematiken med tillfälliga moduler för matlagning och servering. För att åstadkomma detta har man gått ifrån den tidigare visionära bilden av skolan och valt en lösning med en fristående matsal. Den visionära bilden som visades upp i samband med arbetet med detaljplanen stämmer alltså inte längre - och eftersom arbetet med att detaljplanera hela skolan pågår för fullt finns ännu ingen definitiv ritning över skolans slutliga utformning. Men tankarna kring den nya skolans funktioner finns kvar, även om det blir mindre ändringar i den fysiska utformningen här och där.

Vecka 27 börjar rivningen av nuvarande ungdomsgårdens lokaler. Ungdomsgården flyttar då in i tillfälliga lokaler i den tillbyggnad på Centralskolan där ungdomsgården "Hugo" tidigare höll till.

Om du är nyfiken på arbetet med den nya högstadieskolan kan du följa projektet på Instagram: https://www.instagram.com/nyahogstadieskolan/länk till annan webbplats

Centralskolan

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-05-14