Bättre resande – Europeiska mobilitetsveckan 2022

Arvika kommun arbetar kontinuerligt för ett bättre och mer hållbart resande. I kommunen finns flertalet gång- och cykelstråk som kan användas för trivsamma cykelturer eller pendling i vardagen. För att ge fler möjlighet att cykla finns det även lånecyklar vid järnvägsstationen. I Arvika kommun finns det goda möjligheter att ställa cykeln eller bilen vid en tågstation och ta sig vidare till vänner och bekanta eller besöka andra städer i både Sverige och Norge.

Mellan den 16 och 22 september är det åter dags för Europeiska mobilitetsveckan – ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter, vilket Arvika kommun är med och stödjer. Årets tema för veckan är ”bättre resande” där slogan lyder ”variera dina resor”. Temat har tagits fram utifrån individers önskemål att åter resa till varandra. Efter månader av isolering, restriktioner och begränsningar var just resande till varandra något som prioriterades högt.

Aktiviteter i årets mobilitetsvecka

Europeiska mobilitetsveckan

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Veckan äger rum den 16-22 september varje år. Ett tema tas fram varje år och för 2022 valdes temat ”bättre resande”.

Mer information om den Europeiska mobilitetsveckan 2022 finns på deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trafikverket har samordningsansvaret för Europeiska mobilitetsveckan. Mer information finns på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bild av loggan för "Europeiska mobilitetsveckan", där det är figurer som cyklar går. På vilden är texten "Bättre resande" och "Variera dina resor". Även datumen 16-22 september 2022 finns med på bilden.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-09-16