2020-10-20

Arvika signerar för en stark demokrati

Fredagen den 23 oktober signerar hela Värmlands län Demokratideklarationen för en stark demokrati; Kommittén Demokrati 100 år, Länsstyrelsen Värmland, Region Värmland och länets 16 kommuner. Kommunalrådet Peter Söderström kommer att underteckna för Arvika kommuns räkning.

2021 är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Under 2020 och 2021 genomför regeringen därför en nationell kraftsamling, "Demokratin 100 år – samling för en stark demokrati", för att säkerställa en levande och uthållig demokrati för framtiden. Vår demokrati är värd att värna varje dag!

Syftet med deklarationen är att konkretisera olika satsningar och initiativ kring demokratin och den bygger på åtaganden som varje aktör, genom signering av deklarationen, ställer sig bakom eller åtar sig att göra under 2021.

Bakom initiativet står Kommittén Demokrati 100 år som ligger under Kulturdepartementet och leds av Peter Örn. Mer information finns på regeringens webbplats https://www.regeringen.se/regeringens-politik/demokratin100/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också följa arbetet på Facebook; https://www.facebook.com/vardemokrati länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

svensk flagga

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-10-20