Ansökan om gymnasiebiljett öppnar 1 augusti

Artikeln publicerades 27 juni 2024

Ansökan om gymnasiebiljett öppnar den 1 augusti. Ansökan om inackorderingstillägg är öppen sen 1 juni.

Ansökan för gymnasiebiljett var planerad att öppna redan den 10 juni, men skjuts nu framåt och öppnar först den 1 augusti.

Gymnasieelever som bor minst sex kilometer från skolan och har rätt till studiemedel kan få gymnasiebiljett för buss och tåg som gäller alla skoldagar under terminen. Du är berättigad till gymnasiebiljett till och med vårterminen året du fyller 20 år.

Du ska vara folkbokförd i Arvika kommun och bosatt utanför den gräns som gäller för respektive gymnasieskola. Du behöver göra en ansökan om gymnasiekort varje år, men bara en gång om året.

Du ansöker om gymnasiebiljett via en e-tjänsten "Ansökan gymnasiebiljett" och väljer om du vill ha ett fysiskt plastkort eller en digital biljett i din mobil. Ansökan för gymnasiebiljett öppnar den 1 augusti.

Inackorderingstillägg är ett bidrag till kostnaden, om du på grund av lång resväg eller restid måste inackordera dig på skolorten. Ansökan om inackorderingstillägg öppnade den 1 juni.

Mer information om gymnasiebiljett och resor för dig som gymnasieelev finns på webbplatsen. Där finns även mer information om inackorderingstillägg.

Hjälpte informationen på sidan dig?