2020-08-28

Anläggning av flytande våtmarker

Nu ska anläggandet av flytande våtmarker i Kattviken och vid Sävsjökanalens utlopp påbörjas. Arbetet startar på tisdagen 1 september och väntas pågå i drygt en vecka. I samband med detta kommer skärmbassängerna vid Kattvikens- och Sävsjökanalens utlopp att färdigställas.

Flytande våtmarker (även kallade flytande växtöar) ger ett fint inslag i vattenmiljön samtidigt som de renar vattnet från lösta näringsämnen och föroreningar. Tillsammans med skärmbassängerna, som minskar belastningen av fosfor till sjön, så hjälper de till att förbättra Kyrkvikens vattenkvalitet.

Järven EcoTech kommer att anlägga våtmarkerna i Kattviken vid ankdammens utlopp, utanför banvallen och Sävsjökanalens utlopp under drygt en vecka med start 1:a september.

Delar av gångvägen vid Ankdammen och Kattviken kommer tillfälligt att spärras av vid leveransen av flytande våtmarkerna. Även delar av parkeringen vid Tivoliplatsen blir tillfälligt avspärrade. Under arbetet kommer Järven EcoTech vistas vid stadsparken i anslutning med Kattviken på land och med båt samt i Kyrkviken med båt kring Sävsjökanalens och Kattvikens utlopp. Entreprenören utgår från gångvägen vid Ankdammen och Kattviken.

status bild på våtmarker med växter på

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-08-28