Lyssna på sidan Lyssna
2018-05-09

750 000 till kultur för barn i skolan!

Arvika kommun har fått 750 000 kr kronor till professionell kulturverksamhet i skolan! Pengarna kommer från statens kulturråd, som sedan 2008 årligen delat ut bidraget "Skapande skola" till landets kommuner och friskolor.

- De här pengarna är viktiga för våra barn i Arvika för det är bara på skoltid vi når alla barn. Endel barn möter teater, författare, konst, musik teater med mera på sin fritid men det är långt ifrån alla, säger kulturutvecklare Jenny Fändriks.

Kulturrådet fördelar totalt 186,5 miljoner kronor till "Skapande skola"-aktiviteter i grundskolan och förskolan i Sverige.

- Nytt för i år är att även förskolan får ta del av denna pott, i Arvika är 150 000 kr öronmärkta till förskolan, säger Anders Eneroth Karlsson, bitr grundskolechef.

Värmländska kommuner och en friskola delar på nästan 7,5 miljoner.

- Det är värdefullt med de nya intryck och perspektiv som till exempel ett författarbesök, teater/dans/musikföreställning kan ge, att möta en konstnär och vara delaktig i ett kulturprojekt på skolan kan vara en upplevelse som ger nya perspektiv och förmågor, avslutar Jenny.

Ballong

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-05-09