Demokrativeckan

 I år fyller demokratin i Sverige 100 år! Det firar vi lite extra i Värmland under Demokrativeckan den 20-27 september! Under Demokrativeckan blir det många aktiviteter runt om i länet för att uppmärksamma och höja kunskapen om demokrati. Mer information om demokrativeckan, liksom övriga länets events finns på https://www.demokrativarmland.se/. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 


Program i Arvika kommun

Måndag 20 sept

”Röster från rösträttsrörelsen” - OTALT läser ur Förmödrarna och berättar om spåren efter Arvikas rösträttskvinnor. Kl 12.00, plats: Arvika Bibliotek.

Välkommen till ICA Thybergs, kl 13-16 för att diskutera kommunens nya översiktsplan med Samhällsbyggnadsfunktionen.

Kom och träffa förtroendevalda kl 10-14 i stadsparken.

Tisdag 21 sept

Britt-Marie Mattsson, digitalt kl 19.00. Författaren och journalisten Britt-Marie Mattsson pratar om sin bok ”Kvinnorna byggde välfärden. Detta är ett samarrangemang mellan Karlstads stadsbibliotek, som är en del av Bibliotek Värmland, och Fredrika Bremer-förbundet i Karlstad. För mer information se bibliotekvarmland.se/demokrati.

Välkommen till ICA Mangskog kl 9-12 och Coop Vikene kl 13-16 för att diskutera kommunens nya översiktsplan med Samhällsbyggnadsfunktionen.

Kom och träffa förtroendevalda kl 10-14 i stadsparken.

Onsdag 22 sept

Välkommen till Torget Arvika, kl 9-12, och Klässbols lanthandel kl 13-16 för att diskutera kommunens nya översiktsplan med Samhällsbyggnadsfunktionen.

Pyssel för barn med tema Gör ett vänskapsarmband, designa din egen badge eller skapa en cool skylt till ditt rum. Drop in, från 7 år. Kl 15.30-18, Plats: Arvika Bibliotek.

Kl 18.30 Filosofiskt café; Platons demokrati och dagens. Plats: Arvika Bibliotek.

Nyfiken på att bli god man? Som god man eller förvaltare fyller du en mycket viktig funktion som ställföreträdare för en annan människa. Kom till torget kl 9-13 och träffa överförmyndarkansliet och andra kommunala verksamheter.

Kom och träffa förtroendevalda kl 10-14 i stadsparken.

Torsdag 23 sept

Digitalt författarsamtal, kl 19.00. Mustafa Panshiri är författare och föreläsare och kommer i ett samtal med bibliotekarien Ann Skagerling från Kronoteket i Karlstad att prata om demokrati. Samtalet spelas in från Kronoteket och kan följas live via Bibliotek Värmlands Youtube-kanal. Ett begränsat antal fysiska biljetter släpps också. Arrangeras av Biblioteket Värmland och Kronoteket i Karlstad. För mer information:

Amnesty finns på plats för att informera om årsdagen av gripandet av den svensk-eritreanske författaren och journalisten Dawit Isaak. Plats: Arvika Bibliotek.

Välkommen till ICA Glava kl 9-12, och ICA Sulvik kl 13-16 för att diskutera kommunens nya översiktsplan med Samhällsbyggnadsfunktionen.

Kom och träffa förtroendevalda kl 10-14 i stadsparken.

Fredag 24 sept

Välkommen till ICA Edane kl 9-12 för att diskutera kommunens nya översiktsplan med Samhällsbyggnadsfunktionen.

Kom och träffa förtroendevalda kl 10-14 i stadsparken.

Pågår hela veckan digitalt

Bokcirkel - Pennskaftet Bibliotek Värmlands digitala bokcirkel har premiär under demokrativeckan! Under veckan möts vi på Bokcirklar.se där vi diskuterar boken Pennskaftet av Elin Wägner. Mer information se bibliotekvarmland.se

Skrivkampanj: Gör din röst hörd!
Är du mellan 13 och19 år? Vi vill lyssna till det du har att berätta. Skriv en A4. Hur du vill, om vad du vill. Du som deltar har en anknytning till Värmland. Ett urval av texterna kommer att läsas upp på Värmlands bokfestival i november. Textförfattaren väljer om hen vill läsa sin text själv eller få hjälp med det. Skrivkampanjen Gör din röst hörd är ett samarbete mellan Bibliotek Värmland och Värmland skriver med stöd av Region Värmland. Kampanjen lanseras under demokrativeckan och är öppen till sista oktober. Mer information kommer! Arrangeras av Biblioteket Värmland.

Pågår hela veckan på Arvika bibliotek

Affischutställning kring mänskliga rättigheter och Amnestys kampanj för Dawit Isaak.

Affischutställning Demokratin 100 år.

Bamse demokratispecial delas ut till alla barn så långt lagret räcker.


Pågår t o m 29 september i Trefaldighetskyrkan

Utställningen Fading Stories visas i Trefaldighetskyrkan t o m 29 sepember. Förintelseöverlevandes vittnesmål porträtterade av fotograf och författare Sanna Sjöswärd. Ett samarbete mellan Arvika konstförening, Svenska Kyrkan i Arvika och Arvika kommun. Gratis inträde.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-15