Flytta ditt företag hit

gågatan i Arvika med affärer

Det finns många fördelar för dig som vill etablera företag i Arvika! Här får du några anledningar till varför du ska välja just Arvika.

Strategiskt geografiskt läge

Arvika är strategiskt belägen vid stambanan mellan Oslo och Stockholm, med goda tågförbindelser i båda riktningarna. Det ger perfekta förutsättningar för den som vill leva ett lugnare liv och njuta av småstadens charm och allt den har att erbjuda - men ändå ha goda möjligheter att ta sig till en storstad och vidare ut i världen när så önskas.

Närheten till Norge betyder mycket för vår ort och innebär att det kommer många besökare från vårt grannland, vilket bidrar till ett rikt utbud av handel, service och fina matställen.

Varierat utbud av lokaler och tomtmark

Vi strävar efter att ha en framförhållning när det gäller att kunna erbjuda ett varierat utbud av lokaler och tomtmark för såväl industri som tjänsteföretag.

365 sjöar och Värmlands största naturreservat

Arvikatrakten bjuder på en storslagen natur med Sveriges innersta hamn 365 sjöar och många naturreservat. Möjligheterna för friluftsliv är goda i hela kommunen och i Värmlands största naturreservat Glaskogen finns 28 mil vandringsleder, flera kanotleder och goda fiskemöjligheter. Här i våra milsvida skogar och många sjöar finns det goda möjligheter att ladda batterierna och få nya upplevelser.

Arvika är en kultur- och hantverksstad

Den goda tillgången på lera och den kring förrförra sekelskiftet blomstrande Rackstadkolonin har gjort Arvika till den kultur- och hantverksstad den är i dag med många verksamma keramiker och konstnärer. Musikhögskolan Ingesund bidrar till att förstärka den kulturella profilen och Arvikaborna har ett unikt konsertutbud året om. Klässbols Linneväveri är ett av Värmlands största besöksmål och producerar linneprodukter till både kungliga slott och till ambassader runt om i världen.

Rackstadmuseet, en pärla bland Sveriges konstmuseer visar upp Rackstadkolonins konst blandat med aktuella utställningar av nutida konstnärer och konsthantverkare. Stora årliga evenemang är Gammelvâla och Arvika Hamnfest.

Närhet till allt du behöver

Att bo i Arvika innebär mer livskvalitet. Här är det nära till allt du behöver så som jobb, skola, natur, kultur och fritidsaktiviteter.

Närheten mellan människor ger trygghet och en balans i tillvaron och det är också nära till dem som fattar besluten. Att leva och bo i Arvika kommun handlar om livskvalitet - om närhet, trygghet och harmoni.

Hjälpte informationen på sidan dig?