Flytta hit

landsväg och solnedgång

Här finns mer information för dig som funderar på att flytta till vår kommun, både för dig som privatperson och för dig som företagare.

Så roligt att du funderar på att flytta hit! Vi känner att Arvika har dragningskraft på många sätt - ett livskraftigt näringsliv, god tillgång på duktigt yrkesfolk, ett rikt utbud av kultur med starka historiska rötter, närheten till natur och service och ett starkt föreningsliv bland annat.

Information på webbplatsen arvika.se

Det finns mycket information på kommunens webbplats för dig som är intresserad av att flytta hit - om lediga kommunala jobb, boende, barnomsorg, skola, kommunikationer, föreningar, fritid och mycket annat.

Använd gärna sökfunktionen för att hitta det du söker - och få sedan mer information om det som du är intresserad av via kontaktuppgifterna på respektive sida. Om du är företagare tar Näringslivslotsen hand om alla dina frågor och funderingar.

Information på våra andra webbplatser

Turistbyråns webbplats Visitarvika innehåller information om bland annat sevärdheter, evenemang, naturreservat, vandringsleder och andra aktiviteter. Du kan också hämta Arvika Turistguide och Arvika besökskarta digitalt eller beställa dem som trycksaker. Vill du veta mer om lägenheter eller ställa dig i lägenhetskö besöker du Arvika Fastighet AB:s webbplats. På Teknik i Väst AB:s webbplats finns information om renhållning, VA, el, fjärrvärme, fiber och liknande.

Inflyttare från annat land

Du som vill flytta hit från ett annat land kan få mer information via Migrationsverket. Även Skatteverket kan ge praktisk information om vad som gäller bland annat kring flyttanmälan. För den som flyttar mellan de nordiska länderna finns en nordisk informationstjänst; Info Norden. Grensetjänsten är ett norskt-svenskt samarbete, som ger svar på frågor kring vilka regler som gäller i Sverige och Norge, både för gränspendlare och företagare.

Titta på filmerna om Arvika och om Värmland!

Arvikafilmen finns på både svenska och engelska. Fler filmer om Värmland på svenska och engelska finns på Region Värmlands YouTubesida.

Hjälpte informationen på sidan dig?