Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI) ansvarar för alla arbetsmarknadsåtgärder inom kommunens arbetsgivarområde och har ett antal avtal med arbetsförmedlingen för att stimulera sysselsättningen och motverka arbetslöshet i kommunen.

Arbetsuppgifter

Hos oss på AMI händer det mycket spännande, och just nu söker vi två arbetskonsulenter för vår räkning till projektet Värmland tillsammans. Vill du bli en del av ett härligt arbetslag, och samtidigt ha friheten att få vara med och utveckla en ny del av verksamheten?

Värmland Tillsammans är ett projekt som, med finansiering från Europeiska Socialfonden (ESF), syftar till att hitta en väg in på arbetsmarknaden för nyanlända med låg utbildningsbakgrund. Arvika är en av totalt tio kommuner i Värmland som deltar i projektet som sträcker sig fram till 2021-02-28. Vår målsättning är att göra något riktigt bra av denna möjlighet och som arbetskonsulent vill vi att du är med och driver projektet från start till mål.

Som arbetskonsulent är du vägvisare, ledare och pådrivare. Du ska vara den som deltagaren har behov av att få vägledning och återkoppling av. Därför måste du vara generös med beröm, men också kunna stå i vad som måste utvecklas. Genom att inte gå före, inte gå efter, utan gå bredvid deltagarna bidrar du till utveckling. Att ha en praktisk ådra är fördelaktigt, liksom att vara kreativ.

Tjänsten ansvarar för deltagarnas utveckling under tiden i projektet.  Fokus ska ligga på att få människor "att växa". Processen kan drivas framåt genom gruppverksamhet, enskilda samtal samt samhällsinformation i olika former.  Det kan också behövas ett stort mått av flexibilitet då individuella anpassningar kommer att behövas.

I tjänsten ingår också att vara med vid uppföljningar med myndigheter, delta i möten inom verksamheten. I arbetet ingår dokumentationsansvar och vissa administrativa uppgifter varför datorvana är en förutsättning.

Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, då språkutveckling är en av de viktigaste bitarna för våra deltagare.


Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning mot socialt eller pedagogiskt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är van att kommunicera med människor i olika situationer. Du har lätt för att skapa hållbara relationer, och ser dig själv som en lagspelare. Samarbete och samverkan är ledord inom verksamheten.

Du ska vara väl insatt i hur samhället och dess stödfunktioner fungerar, då samhällsinformation kommer att bli en av dina arbetsuppgifter.

Goda kunskaper inom svenska och engelska är ett krav, och önskvärt är om du behärskar arabiska eller annat utomeuropeiskt språk.

Vi tror att du kanske tidigare har arbetat som lärare, arbetsförmedlare, socialarbetare eller med behandlande insatser. Du har erfarenhet av att leda grupper och hitta lösningar för att nå fram. Oavsett din bakgrund så vill vi att du brinner för att arbeta med målgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I tjänsten ingår en del bilåkande så B-körkort för manuell växellåda är ett måste.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeSnarast
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/19
Kontakt
  • Tommy Wallin AMI-chef, 0570-817 38
  • Johan Hellström enhetschef AMI-Vik, 0570-817 31
  • Johan Mossberg enhetschef AMI-ungdom, 070-1903147
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2018-02-21
Sista ansökningsdag2018-03-18

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss