Lyssna på sidan Lyssna

Turism

Arvika - en plats med starka traditioner!

I Arvika flödar kreativiteten, här har musiker, konstnärer och konsthantverkare levat och verkat sida vid sida sen förrförra sekelskiftet och gör det än i dag! I Arvika avlöser kulturevenemangen varandra året om. Vi har aktiviteter för alla intressen och inbjuder till varierat friluftsliv i våra storslagna skogar eller i en av våra 365 sjöar. Välkommen till oss i hjärtat av Värmland!  

Arvika Turistguide

Välkommen till Arvika

På turistbyrån hjälper vi dig att hitta dina smultronställen i Arvika! I Arvika Turistguide finns information om det mesta och den kan hämtas hos oss på turistbyrån, beställas i pappersformat här på hemsidan eller laddas ner från App Store, där du också kan ladda ner Appen SkulpTuren som guidar dig runt bland Arvikas skulpturer.

Visit Arvika finns också på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följer du oss får du dagligen information om vad som händer i kommunen!

julmarknad

Musik och evenemang

Den 25 april är det Moterdag på stan, med massor av bilaktiviteter för stora och små!

SMASK - Sveriges MusikAkademikers Song Kontest kan vi se fram emot den 26 april i den nya aulan på Musikhögskolan Ingesund.

Samma dag är det livesänd opera på Filmhuset Palladium, då visas "Cosi van tutte" direkt från Metropolitan i New York!

Mer info om våra evenemang.Taserudsstakar

Konst och hantverk

I Arvika är det aldrig långt eller länge mellan utställningarna!

På Rackstadmuseet visas utställningarna Stina Borowski "Tid - tålamod - tråd" och Tomas Nordberg - "Ridåer - installation, objekt, grafik".

På Arvika Konsthantverk visas utställningen"Glad Påsk" och på Arvika Konsthall visas Lars Carlssons påskmotiv fram till den 26 april.

På välkända Klässbols Linneväveri kan man handla linne av yppersta kvalitet och följa tillverkningen i fabriken.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-04-22