Lyssna på sidan Lyssna

Kommunnätet

Med Arvika Kommunnät har du en stor valfrihet kring vilken tjänsteleverantör som du vill anlita både när det gäller Internet, TV och telefoni. Det är även flexibelt om du vill byta tjänsteleverantör, eftersom det är korta bindningstider. Hos Arvika Kommunnät får du en framtidssäker anslutning och tillgång till alla tjänster som erbjuds i kommunnätet. Det råder fri konkurrens bland tjänsteleverantörerna, vilket innebär att du som kund alltid får en hög prestanda till ett bra pris. Du får en framtidssäker kommunikation, samtidigt som du ökar värdet på din villa.

Det kommunala bolaget Arvika Kommunnät AB (tidigare Arvika Stadsnät) ansvarar för den fysiska nätstrukturen och en samarbetspartner ansvarar för driftövervakning och ser till att det finns ett brett urval av bra och kvalitativa tjänster. Detta skapar valfrihet, öppenhet och mångfald.

Mer information fiins på Arvika Kommunnäts webbplats.

Utbyggnad på landsbygd

Arvika Kommunnät AB ger dig som bor utanför tätorten tillgång till den senaste tekniken. Tillsammans kan du och dina grannar starta ett projekt och ansluta ert område. Du kan också få tillgång till Internet, TV och telefoni - allt i ljusets hastighet.

För att kunna ansluta sig till Arvika Kommunnäts stamfibernät i glesbygd så behöver invånare som ligger utanför området för direktanslutning, bilda ekonomiska föreningar för att bygga egna fibernät. Om en fiberförening vill ansluta sig till Arvika Kommunnät krävs att samverkansavtal är tecknat. När samverkansavtalet är undertecknat med oss så startar arbetet med att bygga stamfiber och aktiv nod. Vi försöker tillsammans med fiberföreningen skapa ett stamnät som blir så fördelaktigt som möjligt för båda parter avseende på entreprenadkostnader och framtida drift och underhåll.

Fiberföreningens bredbandsnät ägs av föreningen där de som ansluter sig blir medlemmar och delägare. Vi hjälper er med information som gör det smidigt att ta sig igenom beslutsprocessen - från första steget ända fram till en anslutning och inkopplat bredband.

Ett projekt med "Fiber till Byn" är en investering som gör landsbygden ännu mer attraktiv och framtidssäker. Svenska Stadsnätföreningen har mer information på sin webbplats kring vad en anslutning innebär. 

Utbyggnad i tätort

Arvika Kommunnät AB ansluter bostadsrätter, hyreshus, villor, affärsfastigheter, kontorshus, offentliga byggnader och anläggningar.

Att bygga fiberkabelanläggningar är en långsiktig verksamhet och förknippat med stora kostnader. Därför är det inte möjligt att ansluta enstaka villor. Utbyggnaden måste ske planerat och samordnat så att fler i samma område kan anslutas inom rimliga ekonomiska villkor för både kund och operatör.

Det första du måste göra är att anmäla ditt intresse. Om fler än hälften av antal hushåll i samma område visar intresse kan vi prioritera utbyggnaden hos er. Prata gärna med dina grannar så att de går in på webbplatsen www.anslutarvika.nu och visar att de vill ha fiber genom att göra en intresseanmälan.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-13