Lyssna på sidan Lyssna

Praktik och arbetsträning

Arbetsmarknadsenheten ansvarar för alla arbetsmarknadsåtgärder inom kommunens arbetsgivarområde och har ett antal avtal med arbetsförmedlingen för att stimulera sysselsättningen och motverka arbetslöshet i kommunen.

Arbetsmarknadsenheten har ett aktivitetsprogram för ungdomar med syftet att ungdomarna ska komma ut på arbetsmarknaden. I denna verksamhet samverkar Arbetsmarknadsenheten med kommunens socialtjänst samt arbetsförmedlingen.

Praktikplatser

Alla praktikplatser inom kommunen och dess bolag samordnas genom Arbetsmarknadsenheten.

Jobbcentrum

Arvika Jobbcentrum är en del av Arbetsmarknadsenhetens verksamhet. Jobbcentrum gör utredningar när det gäller arbetsförmåga samt erbjuder andra former av arbetspraktik. Du som deltagare kan prova olika arbeten för att se vilket yrkesområde som kan vara lämpligt. Till Jobbcentrum kommer du via din kontakt på arbetsförmedlingen, försäkringskassan, kommunens Socialtjänst eller landstinget.  På Jobbcentrum utförs  tjänster till den kommunala organisationen. Arbetsområden som finns idag är snickeri, måleri, vaktmästeri, industrimontering, transport och lagerarbete.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2016-01-07
Kontakta oss