Lyssna på sidan Lyssna

Akut hjälp

112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

114 14 är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet. Om du är utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-77-114 14.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Dit kan du ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Du kan också ringa 113 13 för att lämna information.

Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Sjukvårdsrådgivningen, 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.


Socialjour i Arvika, 112

När Socialtjänsten håller stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger. Fredag-lördag kl 18-24.

Journummer/felanmälan Arvika kommun/bolag

Journummer för Arvika kommun och dess bolag finns på sidan Felanmälan.

Psykiatrisk akutmottagning, 054-61 56 03

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.


Barnens hjälptelefon, Bris 116 111

Till Bris kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Kvinnojouren Eva, 070-537 95 67 

Arvika finns med bland de tre västvärmländska kommuner som driver en gemensam kvinnojour, dit du kan vända dig för att få råd och hjälp. Du väljer själv om du vill tala om vem du är eller om du vill vara anonym. Vid behov kan kvinnojouren erbjuda så kallat skyddat boende.

Brottsofferjouren, 0200-21 20 19

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.

Störningsjour

Arvika Fastighets AB:s hyresgäster kan kontakta tfn 0570-818 88, dygnet runt.

Nationella hjälplinjen, 020-22 00 60

Hit kan du ringa om du har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.

Räddningstjänstens larmtelefoner

Brandstationen i Arvika är utrustad med en larmtelefon på ytterväggen bredvid huvudingången. Denna kan användas av allmänheten vid nödsituationer eller vid telefonavbrott. Du blir då kopplad till en operator på SOS-alarm som säkerställer att du får den hjälp du behöver. Detta innebär att du även kan larma polis vid behov.

Vid brandstationerna i Edane, Gunnarskog och Glava finns motsvarande larmknappar vid entréerna. Vid ett larm tillkallas då räddningspersonal som kommer till brandstationen inom fem minuter.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2015-02-03