Lyssna på sidan Lyssna

Pressvisning på Konsthallen

2017-03-24

Ytterligare en fotografisk utställning avrundar årets fotografiska svit på Konsthallen i Arvika: Daniel Milton - We only come out at night.

Daniel Milton är en återvändare som 2014 visat måleri hos oss. Han har sedan första besöket i Arvika fascinerats av och sedan fördjupat sig en subkultur som är påtagligt levande här och andra orter i västra Värmland. Han har åkt med och lärt känna bilburna unga i Arvika vilket nu redovisas i en serie fotografiska bilder. Mycket nära, naket och precis som det är.

Med hans egna ord kan projektet beskrivas så här:

Ett dokumentärt, konstnärligt fotoprojekt som skildrar en tidlös subkultur och stark gemenskap i Arvika. Personer födda på 80/90-talet tillbringar sina helger i bilar byggda på 60-talet och har precis som sina föräldrar gjort detta till sin livsstil. Efterkrigstidens raggarrevolt lever vidare i generation efter generation. På nätterna kommer de ut.

Varmt välkommen på pressvisning och vernissage!
Daniel berättar mer om projektet och bilderna på visningen och på vernissaget kan vi lova att en karavan av dessa unga bilentusiaster kommer att bidra till att en ny målgrupp besöker Konsthallen! Spännande och intressant på alla sätt.

Utställningen pågår 1-22 april.

Vernissage lördagen den 1 april, invigning kl 12.00. T-bear and the Dukes spelar. Öppet 11.00-14.00.

Mer information:
Ann Lundqvist, Arvika konsthall, tfn 070-101 45 29. http://arvikakonsthall.se/utstallningar/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-03-24
Kontakta oss