Lyssna på sidan Lyssna

Pressvisning på Konsthallen

2017-10-19

Media hälsas välkomna på pressvisning torsdagen den 26 oktober från kl 13.00 inför nästa utställning på Arvika Konsthall.

Utställningen "Undrien - en fantastikutställning" visas på Arvika Konsthall 28 oktober -18 november med en liten del utställning med skapandeyta i biblioteket. Vernissage på Arvika Konsthall lördagen den 28 oktober kl 11-15. Projektet är ett samarbete mellan Kultur och fritid, Lärande och stöd, Arvika Konsthall och Skapande Skola.

Det blir en annorlunda konstutställning - en utställning som vänder sig främst till en yngre publik, men säkerligen stimulerar vuxna hjärnor på många givande sätt. Konstnären Magnus Lönn kommer finnas på plats på pressvisningen.

Konstnären och pedagogen Magnus Lönn har producerat ett flertal utställningar om bokstäver och ord, för barn i bokstavsåldern och andra. Utställningen, som ges under tre veckor på Arvika Konsthall, är en spännande och rolig konstutställning för att stimulera barns språkliga utveckling. Utställningen har turnerat i Sverige med start på Kalmar Konstmuseum, där tusentals barn kom och ”kokade ord” med Magnus Lönn.

Magnus Lönn menar att barn och unga idag matas med andras fantasier, men får alltför lite tid att upptäcka sin egen gränslösa fantasi, att kunna fantisera är något som stärker självförtroendet. Likaså förmågan att kunna sammanlänka olika kunskaper så att något nytt och oväntat uppstår, vilket är kanske något av det viktigaste barn och unga kan lära sig.

”I allt arbete, vad vi än sysslar med, vem vi än möter eller lever med så är fantasin en övergripande och fullständigt oumbärlig kraft för att utveckla och göra hela livet roligare, rörligare och mänskligare. Och vi kan alla utveckla den oändligt mycket mer än vad vi faktiskt gör. Om det är något som verkligen gör oss till människor så är det vår förmåga att fantisera! ”

Under höstlovet vecka 44 kommer visningar och workshops finnas på programmet för alla åldrar.

Vecka 45 och 46 erbjuds fritidsverksamhet och skolor klass F-6 i Arvika kommun att få boka visning/workshop. Helt utan kostnad! Vid behov kan bussresa bokas till och från konsthallen. 60 minuters visning och workshop i utställningen av våra konstpedagoger med ordlekar, finurliga övningar och andra klurigheter. Vi upptäcker och inspireras av ord och objekt som finns i utställningen och skapar både muntligt och praktiskt, enkelt och kreativt i olika material. Det kommer finnas en öppen verkstad för eget skapande.

Övrigt program under utställningen blir bland annat två workshops under onsdagkvällarna för unga och vuxna!

Mer info om detta kommer under pressvisningen.

Mer information:
Ann Lundqvist, Arvika konsthall, tfn 070-101 45 29. http://arvikakonsthall.se/utstallningar/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-10-19
Kontakta oss