Lyssna på sidan Lyssna

Författarbesök på biblioteket

2017-11-28

Författare och grammatikapostel. Skriver både romaner, deckare och böcker om grammatik. Har jobbat 10 år som SFI-lärare och är dessutom känd domare från radioprogrammet Lantzkampen i P1.

Sara Lövestam berättar om sina böcker på Arvika Bibliotek tisdag 5 december kl 18.00.

Sara Lövestam beskriver själv sitt författarskap så här:

"Jag skriver de böcker jag själv skulle vilja läsa. Eftersom jag uppskattar många sorters litteratur har det också blivit så att min produktion spänner över ett flertal genrer - från romaner och ungdomsböcker till läromedel och böcker om grammatik. Jag har också skrivit om några av mina böcker till lättläst.

Min huvudsakliga syssla är att skriva romaner. Jag skriver gärna historiskt och karaktärsdrivet, om människors perspektiv och vad som händer när de möts. De senaste fyra åren har jag ägnat mig åt en serie på fyra delar om den papperslöse detektiven Kouplan. Jag kallar det själv att jag haft en ”spänningsperiod”, för när serien är färdig kommer jag att återgå till mitt vanliga romanskrivande. Men även det blir säkert något annat, för en tendens hos mig är att aldrig skriva samma sorts historia två gånger."

Mer information: Ulla-Carin Stenberg, Arvika Bibliotek, tfn 0570-818 40.

tidningar

Sidansvarig:

Ulla-Carin Stenberg

Sidan uppdaterad: 2017-11-28
Kontakta oss