Lyssna på sidan Lyssna

Drömsommarjobb i Arvika i år!

2017-02-06

Drömsommarjobbet i Arvika kan bli ditt! Sommaren 2017 är Arvika kommun med i Region Värmlands projekt ”Drömsommarjobbet”! Det är första året som Arvika deltar och också första gången som någon kommun utanför Karlstad är med i arbetet.

Region Värmland har sedan 1999 arbetat med sommarjobb – Drömsommarjobbet – för gymnasieungdomar med intresse för dans och film. 2015 kom slöjd och arrangörskap med i verksamheten och det är just slöjden, i år med inriktning mot keramik, som kommer att placeras i Arvika. Tidigare har alla drömsommarjobben varit placerade i Karlstad.

- Det sätter verkligen fokus på vårt kulturarv och våra slöjd- och hantverkstraditioner, säger kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten, Arvika kommun. Och det är inte bara ungdomarna som vals ut för drömsommarjobbet som får glädjen av att vara med – den sista veckan av de fyra sommarjobbsveckorna ska det ske aktiviteter ute på stan som föreställningar, utställning, workshop och annat, där ungdomar från alla sommarjobbsgrupperna deltar. Det hela sammanfaller med O-ringenperioden i Arvika så det kommer att vara många besökare och Arvikabor som får möjlighet att vara med på detta sätt.

Drömsommarjobbet riktar sig till unga (de som går ur årskurs nio, eller årskurs ett eller två på gymnasiet) som får möjlighet att arbeta med sina intressen och utvecklas tillsammans med professionella handledare. Tanken är att sommarjobbet ska ge unga människor en inblick i hur det är att arbeta med kultur.

Totalt finns 26 platser i Värmland för ”drömsommarjobbare”. Sommarjobbarna väljs ut efter intervjuer och audition – 2016 var det 126 värmländska ungdomar som ansökte. Arvikaungdomar har funnits med bland tidigare drömsommarjobbare.

- Eftersom det är regional antagning, så är det inte så att de sex platserna i Arvika under 2017 kommer att gå till just Arvikaungdomar, förklarar Eriqa.

Ansökan till Drömsommarjobbet 2017 öppnar i februari-mars 2017 hos Region Värmland.

Mer information:
Kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten, Arvika kommun, tfn 0570-818 30
http://www.regionvarmland.se/kultur/barn-unga/dromsommarjobbet/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-02-06
Kontakta oss