Lyssna på sidan Lyssna

2,6 miljoner till Kyrkvikens vatten

2017-11-27

Arvika Teknik AB har beviljats cirka 2,6 miljoner kronor till EU-projektet CATCH med syfte att klimatanpassa städer av Arvikas storlek. För Arvikas del innebär projektet en riktad insats för förbättring av Kyrkvikens vattenkvalitet, ett arbete som utförs på uppdrag av Arvika kommun.

Arvika är med som en partner då erfarenhet finns från andra internationella projekt som rör klimatfrågan, exempelvis Flows, Climate Proof Areas och Making Cities Resillient.

Förra veckan var representanter från Arvika Teknik i Nederländerna för starten av CATCH-projektet där varje deltagarstad, från totalt sex länder, presenterade sina utmaningar och planerade projekt.

Två universitet deltar och ska utveckla verktyg som stöd för klimatförbättrande åtgärder, som ska kunna spridas till andra städer av liknande storlek, för att stötta dem i deras klimatanpassningsarbete.

Representanter från universiteten kommer under projekttiden att besöka Arvika två gånger och Länsstyrelsen i Värmland kommer under 2019 att arrangera ett CATCH-möte i Värmland.

- Att delta i CATCH ger oss möjligheten att ta del av andra länders kunskaper och erfarenheter och dessutom får vi bidrag till att förbättra vattenkvaliteten i Kyrkviken som ligger Arvika varmt om hjärtat! säger utredningsingenjör Josefin Andersson, Arvika Teknik AB.

EU-projektet heter CATCH; water sensitive Cities: the Answer To CHallenges of extreme weather events.

 

Mer information:

www.northsearegion.eu/catchlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Josefin Andersson, utredningsingenjör, Arvika Teknik AB/projektledare CATCH, tfn 070-181 12 27. Finns tillgänglig för frågor vecka 48: måndag 13.30-17.00 och tisdag-fredag 8.00-17.00. Kan också bistå med bildmaterial.

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-11-27
Kontakta oss