Lyssna på sidan Lyssna
2017-05-02

Nya ordningsföreskrifter från 2 maj

Arvika kommuns nya lokala ordningsföreskrifter börjar gälla från den 2 maj. De gamla föreskrifterna från 1996 har anpassats efter moderna tider och det har blivit helt nya kartdragningar och kartbilder. En skarpare skrivning har tillkommit kring fyrverkerier och när polisens tillstånd krävs för att skjuta raketer. En del annat har försvunnit ur texten i ordningsföreskrifterna, men gäller faktiskt fortfarande enligt Ordningslagen.

- Våra lokala ordningsföreskrifter får inte innehålla sådant som redan finns i Ordningslagen eller i annan lagstiftning, förklarar planeringschef Hilde Axelsson. De lokala föreskrifterna är bara en komplettering och gäller på offentlig plats eller på det som jämställts med offentlig plats, som allmänna vägar, parker, torget, motionsspår, lekplatser, gågator, gång- och cykelvägar, badplatser och liknande.

För den som vill veta mer, så finns de nya föreskrifterna, liksom alla nya kartor på webbplatsen. Men glöm inte att ta titt även på Ordningslagen om du funderar på någon speciell fråga ...

torget i Arvika

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-05-02