Lyssna på sidan Lyssna
2017-06-26

Laddstolpar invigs 27 juni

Den 27 juni invigs två laddstolpar för elbilar i Arvika. På Östra Torggatan driftsätts en laddare, så att tillresta med elbilar lätt ska kunna ladda upp sin bil under centrumbesöket. Utanför stadshuset har också en laddstolpe satts upp, till nytta både för den som ska besöka stadshuset och centrala Arvika. I och med det får elbils- och hybridbilsförare möjligheten att tanka förnybar el från sol- och vatten, producerad av Arvika Kraft.

Behovet av laddstolpar växer, dels då kommunens egen bilpark får allt fler uppladdningsbara fordon, men också då fler privatpersoner vill ställa om till ett grönare, fossilfritt alternativ.

Arvika Teknik har därför åtagit sig uppdraget att påbörja bygget av en laddinfrastruktur i Arvika, i samarbete med företaget Clever, som levererar och driftövervakar laddstolparna. Kunden hittar lätt närmaste laddstation via en app med karta.

Välkommen på invigning den 27 juni kl 13.00! Plats: Östra Esplanaden 5, Arvika, på parkeringen mitt emot stadshuset.

Observera att laddstolpen utanför stadshuset är reserverad för stadshusets besökare dagtid, liksom övriga parkeringar på denna yta. Övriga tider på dygnet är parkeringen öppen även för andra besökare. Se skyltning.

laddstolpe

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-26